Sivut

perjantai 17. toukokuuta 2013

Liikkeelle!

Hanke pähkinänkuoressa:

Linkit korjattu...
Pepe - hankkeessa  haetaan oppimista elävöittäviä ja rikastuttavia elementtejä pelillisyydestä. Pelipedagogiikan menetelmistä johdetaan käytännön toimintatapoja arjen opetukseen. Hankkeessa sovelletaan  portfoliomaista työskentelytapaa. Oppilaiden toiminta ja tuotokset kuvataan portfolioihin eri medioilla. OVI - hankkeen kokemuksista pyritään ammentamaan hyvä alkuvauhti!

Rehtoritapaaminen 17.5.2013

Pepe - hankkeen 14 koulun rehtorit tapasivat hankkeen toisen vaiheen aloitustilaisuudessa mediakeskuksessa. Tilaisuudessa esiteltiin hankkeen perusfaktat ja askelmerkit seuraavalle lukuvuodelle.  Punaisena lankana on kehitettyjen mallien siirtyminen käytännön opetukseen/oppimiseen mahdollisimman hyvin alusta alkaen. Toimijaryhmät tapaavat säännöllisesti lukuvuoden mittaan ja osaamista jaetaan myös verkossa. Tilaisuuden esityksen voit katsoa tästä.

Alkukartoitus

Tapaamista edelsi rehtorien tekemä alkukartoitus. Kyselyllä pyrittiin määrittelemään koulukohtaiset ja koulujen yhteiset kehitystarpeet käyttäen pelinomaista kartoitusalustaa. Kyselyalusta oli uudentyyppinen ja se otettiin hyvin vastaan. Saimme myös hyviä ideoita sen edelleen kehittämiseksi.

Alkukartoitus tehdään kaikille hankeen toimijaryhmille; seuraavassa vaiheessa opettajille ja oppilaille. Kysely myös uusitaan hankkeen aikana. Kyselyn yhteenveto avautuu tästä.

 

Löytöretki

Rehtorit tutustuivat OVI - hankkeen kokemuksiin ja upeaan sivustoon aamupäivän löytöretkikoulutuksessa. Petri Lounaskorpi avasi pelaamisen, didaktiisten ratkaisujen, oppimisen todentamisen haasteita ja ratkaisuja. Rehtorit voivat tilata löytöretkikoulutuksen omalle koululle ottamalla yhteyttä mediakeskukseen.

Open korttiin opettajat ovat koonneet toiminnallisisa kuvauksia pelillisistä opetustuokioista- ja jaksoista. Kannattaa tutustua. Sivuille pääset tästä linkistä.

Mitä jatkossa?

Hankkeen noin 30 kehittäjäopettajaa ja rehtorit tapaavat seuraavan kerran 27.8.2013 yhteisessä kick off-tilaisuudessa. Tuolloin alkaa myös kehittäjäopettajien pelillisen oppimisprosessin suunnittelun koulutus, jonka seuraava lähipäivä on 2.9. Kehittäjäopettajien löytöretkikoulutus järjestetään Kick offin yhteydessä. Koulutusten ja hanketapaamisten ajankohtia voit katsoa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti